Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Через півтора роки застосування системи НАССР буде обов'язковим в усіх освітніх закладах

8 травня 2018, 13:05
202
0
Реклама

7 травня Мінагрополітики нагадало бізнесу, що надає послуги харчування в навчальних закладах, про нові правила контролю харчової безпеки, що починають діяти з 20 вересня 2019 р. Ключовим нововведенням стане запуск роботи НАССР - системи, що ідентифікує, оцінює і контролює небезпечні фактори, які є визначальними для безпеки харчових продуктів.
У відомстві нагадали, що постачальник харчування має бути внесений до Державного реєстру потужностей операторів ринку (або, в разі необхідності, отримати експлуатаційний дозвіл). Серед інших приписів - необхідність встановлення простежуваності постачання харчових продуктів.
Мінагрополітики планує провести регіональні семінари для малих операторів ринку з роз'яснення нових вимог (більшість господарюючих суб'єктів, що надають послуги харчування в освітніх установах, належать саме до цієї категорії.). З графіком семінарів можна ознайомитися на сайті Мінагрополітики.
Також важливо пам'ятати про те, що для бізнесу визначені перехідні періоди для адаптації до нових вимог, які залежать від видів використовуваних потужностей (див. Закон «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» Z970771).

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини