Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

З сьогоднішнього дня «єдине вікно» на нових місцях митного оформлення обов'язкове для усіх

4 травня 2018, 11:19
238
0
Реклама

З 1 лютого на митницях мав почати повноцінну роботу оновлений порядок інформаційного обміну за принципом «єдиного вікна». На нову митну процедуру покладалися надії щодо мінімізації «ручного» втручання в неї. Проте, повноцінному запуску «єдиного вікна» завадила технічна «сирість» процедури - її реалізація на практиці викликала б багато проблем. На те, що весь оптимізований процес виглядає красиво тільки в проекті, Мінфіну завчасно вказали експерти і практики (детальніше про це див. ««Єдине вікно» на митниці - запуск сервісу на тлі маси невирішених питань»).
2 лютого Мінфін повідомив про доопрацювання системи з урахуванням висловлених побажань. Зокрема, на 1 рік була продовжена можливість добровільного застосування системи «єдиного вікна» у випадках переміщення товарів транзитом, вивезення за кордон товарів морським, залізничним і авіаційним транспортом, а також ввезення товарів в поштових та міжнародних експрес-відправленнях. Крім того, був запроваджений на 90 днів перехідний період у вигляді добровільного застосування системи «єдиного вікна» в кожному новому місці митного оформлення.
3 травня строк цього перехідного періоду закінчився. При цьому в Мінфіні вважають роботу «єдиного вікно» успішною, посилаючись на те, що вже 80% бізнесу користується новою процедурою. Зокрема, станом на 30 квітня кількість митних декларацій, оформлених виключно за принципом «єдиного вікна», склало: при імпорті - 79,4%, при експорті - 87,4%, при транзиті - 19%. Одночасно «єдиним вікном» і контролем з використанням паперових документів користуються при імпорті 4,5% підприємств, експорті та транзиті - близько 0,6%.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини