Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

«Велика приватизація» набуває імен

4 травня 2018, 08:31
186
0
Реклама

Про це, на своїй сторінці у фейсбук повідомив глава Фонду держмайна Віталій Трубаров. У списку 26 підприємств, серед яких п'ять обленерго і декілька ТЕЦ, «Азовмаш», «Одеський припортовий завод», «Турбоатом». Усі об'єкти, здебільшого, вже знаходяться в управлінні Фонду. Три великі підприємства - в управлінні Мінекономрозвитку, два - в Мінагрополітики, по одному - в Міненергетики, Кабміну і Мінохорониздоров'я.

В оновленому переліку в групі найбільших об'єктів, що підлягають приватизації в поточному році, залишилися тільки чотири позиції: 99,567% акцій ОПЗ, 99,995% - «Сумихімпром», 68,009% - Запорізького алюмінієвого комбінату (ЗАлК) і 78,29% -«Центренерго». За умови схвалення урядом умов продажу виставлення на конкурс перших трьох з них ФДМ запланував на травень, «Центренерго» - на червень. Як пояснили у Фонді, таке істотне скорочення списку найбільших об'єктів для приватизації в 2018 році пов'язане з тим, що тільки ці чотири об'єкти підпали під перехідні положення нового закону. Додатковий список об'єктів з активами понад 250 млн грн. для продажу цього року має бути окремо затверджений урядом.

Нагадаємо, 7 березня набув чинності новий Закон «Про приватизацію державного і комунального майна», який передбачає різні процедури для приватизації великих і малих об'єктів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини