Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діяльність емітентів хочуть зробити більш відкритою

25 квітня 2018, 17:08
209
0
Реклама

Нацкомісія по цінним паперам прийняла рішення затвердити зміни до Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів. Головне нововведення - розширення складу особливої інформації, яку емітенти зобов'язані розкривати, і врегулювання її об'єму. Також може бути розширений об'єм проміжної інформації, яку суб'єкти подають за підсумками квартальної роботи. Передбачені вимоги до іноземних емітентів - нерезидентів, якщо їх цінні папери розміщені або допущені до обороту на території України. Зокрема, їм необхідно додатково розкривати інформацію згідно зі статтею 641 Закону «Про акціонерні товариства».

Крім того, емітентів хочуть зобов'язати оприлюднити більше інформації на власному веб-сайті. До діючих вимог додадуться звіти наглядової ради, виконавчого органу, ревізійної комісії. Також відкритими стануть положення, згідно з якими визначається винагорода членам наглядової ради, і протоколи голосування на загальних зборах.

Документ розроблено на виконання вимог Закону № 2210 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення ведення бізнесу та залучення інвестицій емітентами цінних паперів». Зараз він знаходиться на реєстрації в Мінюсті.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини