Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Що шукала СБУ на «Мотор Січі»?

24 квітня 2018, 10:33
240
0
Реклама

Вчора, 23 квітня голова наглядової ради компанії «Мотор Січ» Анатолій Малиш повідомив: «З 7 ранку прибула з Києва слідча група СБУ та проводить обшуки в кабінетах посадовців компанії. Представниками слідства проводиться виїмка окремих документів». У прес-центрі СБУ оперативно підтвердили: «В даний час проходять слідчі дії (обшуки) в рамках розслідування кримінального провадження у ч.1 ст.14 і ст.113 Кримінального кодексу України (підготовка до диверсії)».
Пізно ввечері СБУ оприлюднила розгорнуте повідомлення. У ньому говориться, що розслідування ведеться за фактом підготовки до скоєння дій, спрямованих на ослаблення держави внаслідок руйнування найбільшого виробника авіаційних двигунів і газотурбінних установок - компанії «Мотор Січ». За даними СБУ, представники іноземної компанії (її не називають) розвивають сучасний завод з виробництва авіадвигунів, на який планується перенести українське виробництво і передати технології. Для реалізації цих намірів іноземцями вчинена опосередкована концентрація контрольного пакета акцій компанії, який зараз оформлений на шість офшорних компаній і фізичну особу.
Співробітниками спецслужби у взаємодії з Держфінмоніторингом встановлено, що продаж контрольного пакета акцій здійснювалася частинами в обсягах менше 10%, у зв'язку з чим СБУ підозрює зацікавлених осіб у спробі приховати власників істотної участі та реальних бенефіціарних власників покупців акцій. В межах вказаного кримінального провадження в 2017 році постановою суду було накладено арешт на пакет акцій «Мотор Січі» в 56%. З метою отримання додаткових доказів у кримінальному провадженні співробітники СБУ і провели обшуки в офісі компанії, відділі цінних паперів і місцях проживання окремих фізичних осіб.
Нагадаємо, що раніше в ЗМІ повідомлялося про відкриття у вересні 2017 року розслідування СБУ про законність продажу контрольного пакета акцій «Мотор Січі» власнику китайської Beijing Skyrizon Aviation Industry Investment Co.
Після появи повідомлень про обшуки, «Українська біржа» виключила акції «Мотор Січі» з біржового списку. Рішення про призупинення обігу акцій прийняла і біржа ПФТС. У компанії заявили про відсутність загрози зриву намічених на 25 квітня річних зборів акціонерів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини