Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Система електронних торгів перейшла з любителів у професіонали

17 квітня 2018, 17:00
186
0
Реклама

Мінекономрозвитку зареєструвало державне підприємство «Прозорро Продажі», тим самим перетворивши визнаний успішним пілотний проект в повноцінну держструктуру. За словами першого віце-прем'єр-міністра - міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва, це дозволить надати ProZorro не тимчасову, а постійну форму, визначити місце цього проекту в системі державних інститутів і сформулювати чіткі правила взаємодії з державною системою аукціонів. В якості ключових напрямків роботи підприємства визначені продаж активів збанкрутілих банків, активів державних і комунальних підприємств, мала приватизація.
Нове держпідприємство підпорядковується Мінекономрозвитку. Виконуючим обов'язки його директора призначений керівник базового проекту «ProZorro.Продажі» Олексій Соболев. Головною метою нового ДП є інституалізація пілотного проекту, створення єдиної державної системи аукціонів, закріплення процедур і процесів, технічний, юридичний і організаційний розвиток системи. Підприємство фінансуватиметься за рахунок комісії від електронних майданчиків, акредитованих для роботи з системою (на етапі пілотного проекту фінансування відбувалося за рахунок донорської підтримки).
Контроль підприємства здійснюватиме незалежна наглядова рада, до складу якої увійдуть представники Мінекономрозвитку, а також три незалежні експерти, обрані на відкритому конкурсі. Крім того, до участі в наглядовій раді будуть запрошені представники ФДМУ. Наглядова рада прийматиме ключові рішення, зокрема про призначення директора і затвердження фінансового плану.
IТ-міграція проекту відбудеться протягом травня-червня. Зараз же формується штат підприємства. В цілому вирішити всі оргпитання створення нового ДП чиновники обіцяють протягом кількох місяців.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини