Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Судам усіх рівнів доведеться уважно вивчати практику нового корпоративного управління

17 квітня 2018, 13:40
170
0
Реклама

Глава Верховного суду Валентина Данишевська призвала суддів готуватися до практичного застосування новел Закону «Про товариства з обмеженою і додатковою відповідальністю» і детально їх вивчати, оскільки «вказаний закон не відразу увійде до практики Верховного суду, необхідно дочекатися справ, які будуть базуватися на новому законодавстві».

Про це вона говорила 13 квітня в Касаційному господарському суді, де відбулося розширене засідання судової палати для розгляду справ відносно корпоративних спорів, корпоративних прав і цінних паперів. Також В. Данишевська прокоментувала деякі важливі моменти нового закону, зокрема, відміну заборони на формування статутного капіталу за допомогою кредитних коштів: «Він був штучним і стримував розвиток. Завдання корпоративної реформи - це, передусім, дати бізнесу можливість на власний розсуд регулювати окремі аспекти правовідносин, гарантувати свої права бажаним для нього способом».

Говорячи про проблему захисту прав мажоритарних і міноритарних співвласників, глава ВСУ відмітила: «Аргумент стосовно того, що мажоритарій вклав великі кошти у бізнес, і тому саме його інтереси мають бути захищені, безумовно, має право на існування. Але, в той же час, якщо ми не захищатимемо інтереси міноритарієв, то вони просто зникнуть». Але, на думку Валентини Данишевської, в новому законі інтереси обох сторін враховані.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини