Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Роботодавцям все-таки варто готуватися до підвищення мінімальної зарплати

13 квітня 2018, 17:35
181
0
Реклама

Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко 13 квітня повідомив про прийдешнє підвищення розміру мінімальної зарплати до 4100 грн. Таке рішення буде прийняте з урахуванням економічних підсумків першого кварталу 2018 року і до травня в Уряді обіцяють визначитися, коли можна буде переглянути норматив.
Нагадаємо, що з ініціативою про підвищення мінімальної зарплати до зазначеного розміру раніше звернувся Президент у своєму листі до Уряду. А Верховна Рада поставила задачу, щоб за підсумками I кварталу Кабмін вивчив це питання і вніс відповідні пропозиції.
В даний момент встановлений Законом «Про Державний бюджет України на 2018 рік» розмір мінімальної місячної зарплати становить 3723 грн, а погодинної - 22 грн 41 коп.
Нагадаємо, відповідно до Закону «Про оплату праці», мінімальною зарплатою є встановлений законом мінімальний розмір оплати праці за виконану працівником місячну (годинну) норму праці. Така зарплата є державною соціальною гарантією, обов'язковою для підприємств усіх форм власності та фізичних осіб-підприємців, які використовують найману працю.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини