Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпідприємства, що не підлягають приватизації, зможуть розпоряджатися непрофільними активами

13 квітня 2018, 12:35
193
0
Реклама

Багато держпідприємств успадкували з радянських часів великі активи, які з різних причин зараз не потрібні їм для прямої діяльності. Добре, якщо таким майном можна розпоряджатися, однак зараз багато підприємств обмежені навіть в праві передати його в оренду. Йдеться про стратегічні держпідприємства, що не підлягають приватизації, - вони не можуть відчужувати нерухомість і майно.
Неможливість розумно розпорядитися такими активами та їх дороге утримання призводить до того, що нерухомість або інше майно, що простоює, стає тягарем для балансоутримувача. А саме майно з часом просто втрачає свою функціональність і вартість.
У зв'язку з цим в Уряді покладають надії на зареєстрований 4 квітня законопроект №8225 щодо удосконалення управління об'єктами держвласності. Документ 12 квітня презентували його автор - народний депутат Максим Бурбак і перший заступник міністра економрозвитку Максим Нефьодов. Суть ініціативи - дозволити держпідприємствам, що не підлягають приватизації, ефективно використовувати непрофільне майно. Але обов'язковою умовою можливого продажу має буде підтвердження того, що майно не використовується в основній діяльності підприємства. Процедура продажу об'єктів і прав оренди буде відбуватися на ProZorro.
Крім того, передбачене й спрощення процесу передачі майна між органами влади, що має надати можливість за необхідності передавати приміщення, наприклад, між підприємством і місцевою радою та використовувати нерухомість в громадських інтересах.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини