Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Готується коригування критеріїв моніторингу податкових накладних

10 квітня 2018, 17:15
157
0
Реклама

3 квітня ДФС оприлюднила проект змін до порядку моніторингу поданих на реєстрацію податкових накладних / розрахунків коригування. Проект передбачає, що всі накладні та розрахунки (крім накладних, що не підлягають наданню одержувачу або складених за операціями, звільненими від оподаткування) підлягають моніторингу і перевіряються на відповідність критеріям ризикованості платника податків, критеріям ризикованості здійснення операцій і показникам позитивної податкової історії платника податку.
Нагадаємо, зараз Порядок зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних визначає, що моніторингу на відповідність блокуючим критеріям не підлягають:
- накладні, які не видаються одержувачу (покупцеві) або складені за операціями, звільненими від ПДВ;
- накладні, які реєструються в ЄРПН до досягнення платником ПДВ обсягу поставок в 500 тис. грн і керівник - посадова особа такого платника ПДВ є особою, яка займає аналогічну посаду не більше ніж у 3-х (включно) платників податків;
- накладні, які реєструються платниками ПДВ, розмір податкового навантаження яких не перевищує 3%.
Також можуть бути скориговані умови, при яких таблиця даних платника податків буде враховуватися в автоматичному режимі.
У ДФС вважають, що зміни дозволять значно вдосконалити моніторинг. Зауваження та пропозиції до проекту змін очікують протягом місяця.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини