Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Платників можуть звільнити від повторної подачі звітів

2 квітня 2018, 17:10
256
0
Реклама

Державна фіскальна служба впроваджує нову послугу - передача даних фінансової звітності підприємства до фінансових установ. 30 березня ДФС підписала публічний договір, приєднатися до якого можуть усі бажаючі фінансові організації.

Завдяки сервісу, платники зможуть через Електронний кабінет платника податків надавати різним установам звітність, подану раніше контролюючим органам. Для цього необхідно в електронному вигляді підтвердити свою згоду на передачу даних. Якщо такої згоди немає, то ДФС не має права розголошувати інформацію.

Для участі в інформаційному обміні фінорганізації необхідно підписати Договір приєднання. При цьому її відособлені підрозділи приєднуються автоматично.

Сервіс, в першу чергу, введений для платників, у яких виникає необхідність подачі документів до фінансових установ. Він також спрощує процедуру подачі такими платниками у банки документів і відомостей, необхідних для проведення ідентифікації або верифікації, а також проведення фінансовими установами аналізу відповідності фінансової операції змісту діяльності і фінансовому стану підприємства згідно зі статтею 64 Закону «Про банки і банківську діяльність».

Договір і додатки до нього можна знайти на сайті ДФС.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини