Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Автоматична фіксація порушень правил дорожнього руху може почати впроваджуватися

30 березня 2018, 15:17
289
0
Реклама

28 березня Президент підписав Закон № 2269 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери парковки транспортних засобів». Але в документі йдеться не лише про парковку, багато його новел мають відношення до порушень у сфері безпеки дорожнього руху взагалі, особливо в частині їх автоматичної фіксації.

В першу чергу, Законом замінюється термін «власник» на «відповідальну особу» - тобто фізособу або керівника юрособи, за якою зареєстрований транспортний засіб.

Також уточнюється процедура повідомлення, у разі правопорушення, зафіксованого в автоматичному режимі. Тепер поліцейський або інспектор з паркування, за даними Єдиного державного реєстру транспортних засобів, знаходитиме відповідальну особу транспортного засобу. Далі інформація про правопорушення вводиться у відповідний Реєстр, а постанова про накладення стягнення спрямовується відповідальній особі.

Якщо ж у автомобіля іноземна реєстрація, то інформація про правопорушення буде заноситись в електронні реєстри МВС і Держприкордонслужби. Остання, за запитом, зобов'язана надати інформацію про особу, яка ввезла такий автомобіль на територію України, співробітникам Нацполіції та інспекторам з паркування, які відправляють цій особі відповідну постанову. У разі, якщо авто ввіз іноземець, і після повідомлення відмовляється платити штраф, йому забороняється в'їзд до України до виконання або скасування постанови.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини