Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано оновити ряд процедур виконавчого провадження

30 березня 2018, 11:11
172
0
Реклама

Планується переглянути процедури відновлення виконавчого провадження, реалізації заарештованого і уцінки нереалізованого майна. Також пропонується не вказувати реєстраційний номер облікової картки платника податків або серію і номер паспорта в постановах про адмінпорушення, якщо дані вносяться на місці здійснення порушення або у відсутності особи. Деякі зміни очікуються в частині адміністрування авансового внеску. Зокрема, для стягувача можуть відмінити вимогу надавати квитанцію про сплату внеску, а його максимальний розмір запропоновано зменшити.

Крім того, в документі йдеться і про діяльність приватного виконавця. Наприклад, у Мінюста може з'явитися право перевіряти офіс такого виконавця на відповідність вимогам. А у разі не складення кваліфікаційного іспиту, перездати його можна буде не через півроку, а через три місяці. Також запропоновано дати можливість приватному виконавцеві стягнути свою основну винагороду у тому випадку, якщо її не стягнули під час примусового виконання рішення.

Ці зміни передбачені урядовим законопроектом № 8198 «Про внесення змін до деяких законів України щодо примусового виконання судових рішень і рішень інших органів».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини