Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Постачальників телекомунікаційних послуг хочуть захистити від завищеної плати за доступ до будинкової інфраструктури

28 березня 2018, 16:32
228
0
Реклама

26 березня Мінрегіон виніс на громадське обговорення проект Методики визначення плати за доступ до елементів інфраструктури будинкової розподільної мережі.
Шляхом врегулювання цього питання в Мінрегіоні розраховують вирішити відразу кілька проблем, серед яких необгрунтовано високі тарифи, відсутність єдиного підходу, а також обтяження замовників зайвими зобов'язаннями. Тому й потрыбен єдиний механізм формування і встановлення плати, дія якого буде поширюватися на об'єкти всіх форм власності. Вважається, що додатковий регуляторний акт в даному випадку має піти тільки на користь: єдина методологія формування і розрахунку витрат повинна зменшити кількість непорозумінь і спростити ведення обліку.
Проект Методики передбачає, що плата може бути як одноразовою, так і регулярною. При цьому одноразовою є плата за розробку і видачу техумов, а періодичний розрахунок можливий виключно в разі наявності додаткових витрат власника будинкової мережі. Методика, разом із загальними вимогами до визначення розміру плати і строків її перерахування, містить конкретні формули розрахунку, що застосовуються в різних способах доступу. Підставою для перегляду розміру плати може стати тільки зміна розміру мінімальної зарплати, складових додаткових витрат і кількості замовників доступу.
З проектом Методики можна ознайомитися на сайті Мінрегіону.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини