Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банки повинні самостійно контролювати кваліфікацію своїх топ-менеджерів

28 березня 2018, 13:47
196
0
Реклама

Нацбанк продовжує адаптацію свого регулювання до нових вимог законодавства щодо дерегуляції бізнесу. Зараз черга дійшла до процедури реєстрації та ліцензування банків, якої торкнувся Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення ведення бізнесу та залучення інвестицій емітентами цінних паперів».
Він передбачає, що банк повинен самостійно перевіряти відповідність своїх керівників кваліфікаційним вимогам, а щодо незалежних директорів - також вимогам щодо їх незалежності, і забезпечувати контроль такої відповідності на постійній основі. Керівники банку повинні відповідати кваліфікаційним вимогам до ділової репутації та профпридатності. При цьому НБУ матиме право відмовити в погодженні керівника банку і незалежних директорів у разі їх невідповідності зазначеним вимогам.
На виконання цих приписів Нацбанк визначив перелік документів, що подаються банком для підтвердження перевірки відповідності керівників, а також затвердив порядок погодження Нацбанком призначення на посади. Ці нововведення передбачені внесеними постановою НБУ від 26.03.2018 № 27 змінами в Положенні про порядок реєстрації та ліцензування банків, відкриття відокремлених підрозділів.
Нагадаємо, відповідно до банківського законодавства, профпридатність керівника банку визначається як сукупність знань, професійного та управлінського досвіду, необхідних для належного виконання посадових обов'язків керівника банку з урахуванням бізнес-плану і стратегії банку, а також функціонального навантаження і сфери відповідальності.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини