Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлені правила торгівлі непродовольчими товарами

16 березня 2018, 12:20
7085
0
Реклама

З 16 березня діють важливі зміни в Правилах роздрібної торгівлі непродовольчими товарами. Зокрема, уточнено, що господарюючий суб'єкт повинен забезпечити інформування споживачів про роздрібні ціни на товари в гривні за допомогою цінників або покажчиків цін (раніше питання валюти цінників в Правилах не конкретизувалося). Крім того, під час проведення розпродажів важливо враховувати, що реалізатор повинен довести до споживачів інформацію про початкову ціну або вартість товару.
Серед нових приписів в Правилах передбачено і те, що виробник (продавець) у разі виявлення недостовірної інформації про товар (якщо він не шкодить життю, здоров'ю або майну споживача) протягом тижня повинен вилучити цей товар з продажу і виправити інформацію про нього. При цьому інформація про товар може бути розміщена в місцях, де його реалізують, а також за згодою споживача доводитися до нього за допомогою засобів дистанційного зв'язку.
Важливо мати на увазі, що торговим точкам, ще не встановили термінали, доведеться це зробити найближчим часом, оскільки Правила доповнені новою нормою про обов'язкове забезпечення можливості використання електронних платіжних засобів під час здійснення розрахунків за продані товари (надані послуги).
У Правилах також закріплена можливість прояву лояльності до покупців в питанні обміну товару. Положення про те, що такий обмін можна зробити протягом 14 днів, доповнено застереженням, що продавець може встановити і більш тривалий строк.
Важливо враховувати і оновлені вимоги до реалізації окремих категорій товарів. Так, були переформульовані приписи щодо маркування одягу, взуття, електропобутових виробів, телерадіотоварів, побутової хімії, меблів, спорттоварів, парфумерії та галантерейних товарів.
Крім того, змінами в Правилах були детально врегульовані особливості продажу запальничок: аж до того, що встановлені жорсткі вимоги до безпеки і дизайну такої продукції. Однак, для залишкової реалізації невідповідних оновленим Правил запальничок ще є час - спеціальні вимоги будуть діяти з 16 січня 2019 р.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини