Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Парламент розгляне законопроект про правове забезпечення діяльності Експортно-кредитного агентства

15 березня 2018, 16:08
155
0
Реклама

7 лютого Кабмін прийняв рішення про створення Експортно-кредитного агентства і затвердив його установчі документи. Детальніше про це див. «Створено Експортно-кредитне агентство».
Очікується, що ЕКА буде здійснювати страхування, перестрахування і надання гарантій за договорами, що забезпечують розвиток експорту. Агентство також братиме участь у виконанні програм часткової компенсації відсоткової ставки за експортними кредитами та консультуватиме експортерів.
Тоді ж Перший віце-прем'єр-міністр Степан Кубів повідомив, що для повноцінної роботи ЕКА потрібні додаткові зміни в законодавстві. Відповідний законопроект і підготувало Мінекономрозвитку, а 14 березня його схвалив Кабмін.
Документ спрямований на створення умов для захисту українських експортерів від ризиків неплатежів і фінансових втрат, підвищення конкурентоспроможності українських виробників на світових ринках. Законопроектом передбачено розширення сфер підтримки експорту, узгодження принципів корпоративного управління з чинним регулюванням, приведення правової термінології у відповідність з європейським законодавством та ін.
У Мінекономрозвитку сподіваються, що зміни, передбачені законопроектом, поліпшать можливості для національних експортерів і, зокрема, розширять перелік українських товарів з високою доданою вартістю, яка отримає додатковий захист від фінансових ризиків. Крім того, нововведення мають сприяти переорієнтації експорту з сировинного типу на поставки високотехнологічної продукції.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини