Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Торговців споживтоварами можуть зобов'язати зробити свої приміщення зручнішими для маломобільних груп населення

13 березня 2018, 12:41
167
0
Реклама

Мінекономрозвитку 7 березня на своєму сайті оприлюднило проект змін в двох положеннях Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів.
Перші зміни стосуються розміщення торгових об'єктів. Лаконічне правило, що таке розміщення має відбуватися в установленому порядку, запропонували доповнити приписом про те, що будівлі (приміщення) для здійснення діяльності в сфері торгівлі та ресторанного господарства повинні бути пристосовані до потреб осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення відповідно до державних будівельних норм, крім випадків, передбачених законом.
Крім того, розробники змін запропонували уточнити приписи про порядок роботи продавців з готівкою. Якщо зміни будуть схвалені в запропонованому вигляді, то касири повинні будуть приймати без обмежень банкноти і монети всіх номіналів, що випускаються в обіг Нацбанком (в тому числі розмінні, оборотні монети, пам'ятні та зношені), що є платіжними засобами і не викликають сумнівів у їх справжності, за номінальною вартістю, а також забезпечувати наявність у касі банкнот і монет для здачі (крім тих, чиє карбування і випуск в обіг припинено НБУ).
Щодо нововведень на користь осіб з інвалідністю варто відзначити, що таке переобладнання є не тільки світовою, але вже і національною практикою в зв'язку з соціально-орієнтованими нововведеннями будівельних норм. Тому в ініціативі Мінекономрозвитку немає нічого новаторського. Тому, якщо якісь торговельні приміщення до сих пір не обладнані засобами забезпечення зручного доступу для осіб з обмеженими фізичними можливостями, про це варто подбати вже зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини