Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Мінінфраструктури обіцяють ще більше здешевити електромобілі

5 березня 2018, 17:01
241
0
Реклама

Цілком можливо, що до недавньої податкової лібералізації продажів електромобілів можуть додатися додаткові заходи, покликані зробити такий вид транспорту максимально доступним. Мінінфраструктури планує ініціювати введення механізму податкової знижки та скасування пенсійного збору при реєстрації таких транспортних засобів. Про це кореспонденту LIGA.net повідомив начальник департаменту цифрової інфраструктури міністерства Олександр Озеран.
Такі заходи, серед іншого, передбачає схвалена в Мінфраструктури 15-річна стратегія розвитку ринку електромобілів, яку ще має оцінити законодавець. Відповідний законопроект обіцяють зареєструвати в Парламенті протягом 2-3 тижнів.
Олександр Озеран уточнив, що після скасування акцизу і ПДВ на імпорт електрокарів, в січні було зареєстровано 793 таких транспортних засобів. Тоді як за весь минулий рік - близько 2,5 тис. Тобто за один місяць в Україні продалася третина обсягу минулого року. У зв'язку з цим в Міністерстві вважають, що стимулювати ринок електрокарів можна за допомогою механізму податкової знижки. Суть її полягає в тому, що покупець сплачує повний обсяг фіскального зобов'язання з наступною компенсацією 18% вартості. Також, в Мінінфраструктури хочуть скасувати п'ятивідсотковий реєстраційний збір в пенсійний фонд, що в сукупності з компенсацією має здешевити електрокар на 22-23%.
Нагадаємо, 7 грудня, Верховна Рада скасувала ПДВ на ввезення електромобілів в Україну та акцизний збір. Це передбачено Законом № 2245-VIII, який набрав чинності 1 січня 2018 р. Закон поширюється на всі електромобілі, як нові, так і старі, незалежно від країни походження та поставки. Однак, такі пільги мають тимчасовий характер і будуть діяти тільки в 2018 р.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини