Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підготовлено оновлений Порядок атестації фахівців з технічної безпеки

5 березня 2018, 11:25
230
0
Реклама

Мінсоцполітики оприлюднило проект наказу про внесення змін до «Порядку атестації фахівців, які мають право проводити технічний огляд та/або експертне обстеження устаткування підвищеної небезпеки» № 16 від 20.12.2006. Документ оновлено на виконання рішення Держрегуляторної служби № 15 від 22.12.2017.

Порядок № 16 визначає Головний навчально-методичний центр Держгірпромнагляду як єдину організацію, яка має право проводити атестацію фахівців вказаної категорії. Проте, ні Закон «Про охорону праці», ні Закон «Про професійний розвиток працівників», ні будь-який інший нормативний документ цю норму не підтверджує. Тому, прийняття проекту акту дозволить зробити процедуру атестації фахівців прозорішою і підвищити конкуренцію на ринку послуг, оскільки вищі учбові заклади також зможуть проводити підготовку експертів.

Також підвищуються вимоги до рівня освіти особи, яка бажає отримати кваліфікацію фахівця з технічної безпеки - не нижче за магістра технічного напряму підготовки. Для проходження навчання, кандидатові тепер досить подати лише копії диплома і трудової книжки. Список осіб, що успішно склали атестаційний іспит, Держпраці розміщуватиме на своєму сайті.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини