Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Спрощені дозвільні процедури облаштування нафтогазової інфраструктури

2 березня 2018, 13:42
172
0
Реклама

1 березня Верховна Рада прийняла закон на базі законопроекту №3096-д, покликаний спростити вирішення дозвільних питань в нафтогазовій галузі. Документ удосконалює процедуру надання земельних ділянок для проведення розвідувальних робіт і робіт з будівництва, технічного обслуговування об'єктів трубопровідного транспорту та інших дозвільних процедур нафтогазовидобувної галузі.
Серед іншого, тепер при бурінні і облаштуванні, будівництві, технічному обслуговуванні, ремонті та реконструкції нафтових і газових свердловин зняття і перенесення ґрунтового покриву можна буде проводити без спецдозволу Мінагрополітики. Такі роботи можуть вестися на підставі робочого проекту із землеустрою. Крім того, тепер при переході зі стану дослідно-промислової розробки в промислову геологорозвідникам дозволяється використовувати земельну ділянку на підставі договору з власником землі або за погодженням із землекористувачем на період оформлення документів, що посвідчують право землекористування. Також, відходять в історію гірничі відводи - ця бюрократична перепона була визнана застарілою радянською практикою, до того ж його функції майже повністю дублюються з функціями спецдозволів на видобуток корисних копалин.
Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення деяких аспектів нафтогазової галузі» був прийнятий з урахуванням пропозицій Комітету з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки з техніко-юридичними правками. Закон набуде чинності з дня, наступного за днем його опублікування. Однак перед цим документ ще повинен схвалити Президент.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини