Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінені характеристики і ознаки окремих видів добровільного страхування

2 березня 2018, 12:24
273
0
Реклама

1 березня Нацкомфінпослуг схвалила зміни до Характеристик та класифікаційних ознак видів добровільного страхування. Страховикам слід протягом двох років після опублікування документа адаптувати свої правила страхування до оновлених характеристик. Правила страхування до приведення їх у відповідність з нововведеннями підлягають застосуванню в частині, що не суперечить ухваленому документу.
Зміни торкнулися відразу кількох видів страхування: фінансових ризиків, майнового, аграрного, вогневого страхування і ризиків стихійних явищ, а також окремих видів страхування відповідальності.
Крім того, в документі уточнили, що правила страхування можуть передбачати умови відшкодування витрат, понесених страхувальником при настанні страхового випадку щодо запобігання або зменшення збитків. У зв'язку з цим важливо врахувати, що тепер при страхуванні вогневих ризиків та ризиків стихійних явищ страховик повинен відшкодовувати і вартість робіт з розбирання, переміщення будівель і обладнання на нове місце, виконані для порятунку майна або з метою зменшення збитків і витрат на прибирання визначеної у договорі території.
Серед доповнень в документі - новий підрозділ, присвячений страхуванню цивільно-правової відповідальності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора). Даний вид страхування передбачає обов'язок страховика здійснити виплату страхового відшкодування третій особі за шкоду, заподіяну внаслідок ненавмисних дій або помилки.
Також були визначені критерії страхування життя і здоров'я волонтерів на період надання ними волонтерської допомоги. Страховик за таким видом страхування повинен здійснити виплату в разі смерті застрахованої особи, тимчасової втрати ним працездатності, встановлення інвалідності або отримання травматичних пошкоджень або іншої шкоди здоров'ю, пов'язаних з волонтерською допомогою.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини