Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк лібералізував окремі питання валютного регулювання

3 березня 2018, 09:01
159
0
Реклама

Нацбанк прийняв постанову № 19 від 01.03.2018 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України», яка спростить проведення окремих операцій на валютному ринку.

Відтепер, іноземні інвестори можуть репатріювати дивіденди за корпоративними правами і акціями, нараховані за 2017 рік. Раніше інвесторам могли виплатити за кордон суми за період до 2016 року включно, а їх розмір залежав від термінів нарахування. Дана постанова встановлює єдиний ліміт в 7 млн доларів на місяць незалежно від періоду розрахунку.

Також Нацбанк розширив для українського бізнесу можливості достроково погашати зовнішні кредити і позики в іноземній валюті. Резиденти-позичальники зможуть проводити такі виплати у розмірі 2 млн доларів за умови, що відповідні договори обслуговуються в межах одного уповноваженого банку.

Крім того, був розширений перелік операцій, на надходження за якими не поширюється вимога щодо обов'язкового продажу. Віднині ця вимога, яка з квітня 2017 року складає 50%, не повинна застосовуватися до засобів, залучених резидентом у формі зовнішніх кредитів або позик для рефінансування свого існуючого боргу перед нерезидентами або уповноваженими банками за іншими кредитами або позиками.

Постанова набуде чинності з 3 березня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини