Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Спрощений банківський аналіз фінансових операцій

26 лютого 2018, 11:56
167
0
Реклама

Тепер регулятор не буде вимагати від банків поглибленого аналізу фінансових операцій дочірніх і афілійованих компаній-резидентів міжнародних корпорацій зі списку Forbes Global 2000. Це пояснюється тим, що ці корпорації здійснюють свою діяльність відповідно до загальноприйнятих міжнародних стандартів і згідно з принципами максимальної прозорості, що дозволяє вважати їх операції низькоризиковими. Тому дочірні компанії таких корпорацій та афілійовані з ними компанії увійшли до переліку виключень, на які не поширюється дія Положення про порядок здійснення банками аналізу та перевірки документів (інформації) про фінансові операції та їх учасників.
Також, тепер банкам під час оцінки ризиковості операцій можна самостійно враховувати географічні ризики і формувати власні списки ризикових держав (територій), використовуючи всі доступні джерела інформації: від переліків, складених офіційними органами, до інформації, отриманої з будь-яких інших джерел.
Крім того, НБУ уніфікував формат нумерації індикаторів в зазначеному Положенні. Приведення до єдиного формату має сприяти автоматизації формування статистичної звітності в банках і мінімізувати помилки в звітах.
Ці нововведення передбачені постановою НБУ №16 від 22.02.2018, яка набрала чинності 24.02.2018 р.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини