Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підписаний Закон про деоккупацію Донбасу

21 лютого 2018, 13:18
282
0
Реклама

20 лютого Президент підписав Закон «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій та Луганській областях», прийнятий 18 січня на базі законопроекту № 7163.
Ключовим положенням Закону є те, що Російська Федерація - агресор і окупант, що породжує низку наслідків і контрзаходів не тільки військово-політичного, а й економічного, а також правового характеру. Детальніше про Закон див. «Парламент прийняв закон про деокупацію Донбасу».
Бізнесу важливо врахувати очікуване оновлення регулювання товарообігу з окупованими територіями - в Законі зазначено, що порядок переміщення товарів визначається Кабінетом Міністрів України. Новий закон напевно призведе до змін в чинному Порядку переміщення товарів у район чи з району проведення антитерористичної операції. Крім того, передбачена можливість обмеження в'їзду на окуповану територію з метою забезпечення безпеки та скасування судового збору за позовами про відшкодування шкоди до держави-агресора.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини