Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономрозвитку оприлюднило проект Концепції реформування інституту саморегулювання

20 лютого 2018, 09:01
191
0
Реклама

15 лютого Мінекономрозвитку оприлюднило проект розпорядження Кабміну про схвалення Концепції реформування інституту саморегулювання в Україні. Необхідність такого акта його розробники пояснили прогалинами в регулюванні цієї сфери. Зокрема, в законодавстві немає єдиного визначення саморегулювання, саморегулівної організації, не визначені цілі саморегулювання, відсутні уніфіковані законодавчі нормативні межі, які описували б це явище і давали загальне розуміння про його специфіку.
Чинне законодавство допускає можливість утворення СРО в 15 видах діяльності, у чотирьох з них відсутні підзаконні нормативні акти, що визначають порядок створення і діяльності СРО. «Обділеними» залишаються організація формування та обігу кредитних історій, туризм, ринок електроенергії та об'єднання роботодавців. Разом з тим, в окремих видах діяльності існує низка організацій, які за сукупністю виконуваних ними функцій і за властивими їм ознаками можуть бути віднесені до саморегулівних, проте законодавством не передбачено надання їм відповідного статусу. Сюди відносяться такі види діяльності як охоронна, рекламна, медицина, освіта і т.д.
З огляду на ці обставини, метою прийняття Концепції є створення законодавчих основ для прийняття Закону «Про саморегульовані організації», який повинен забезпечити вирішення назрілих проблем, забезпечити впровадження моделі ефективного саморегулювання і створити законодавчу базу для можливості делегування саморегулівним організаціям владних повноважень.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини