Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Уряді підготували заборону використання програмного забезпечення з санкційних країн

15 лютого 2018, 09:01
300
0
Реклама

Цілком можливо, що незабаром багатьом представникам стратегічно важливого бізнесу доведеться переходити на нові робочі електронні платформи з обліку і виробництва. До такої перспективи варто готуватися вже зараз, оскільки законодавець розгляне заборону використання на об'єктах критичної інфраструктури ПЗ і телекомунікаційного обладнання з походженням з держави, щодо якої діють санкції. Це передбачають підготовлені Держспецзв'язку зміни в Законі «Про санкції» - відповідний законопроект був схвалений на засіданні Кабміну 14 лютого.
Нагадаємо, до таких об'єктів Закон «Про основні засади забезпечення кібербезпеки України» відносить структури, чия діяльність має велике значення для держави, порушення функціонування яких може мати негативний вплив на стан національної безпеки і оборони, навколишнього природного середовища, заподіяти майнову шкоду або становити загрозу життю і здоров'ю людей.
Вказана заборона стосується IT-продуктів, якщо їх розробила або виготовила компанія-резидент країни під санкціями або якщо часткою статутного капіталу цієї компанії володіє така країна. У Держспецзв'язку обґрунтовують необхідність цих нововведень тим, що використання ПЗ з походженням з держави-агресора є потенційною загрозою національній безпеці і національним інтересам України.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини