Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін оприлюднив рішення про створення Національної вугільної компанії

13 лютого 2018, 10:43
206
0
Реклама

Розпорядження №1019-р про створення держпідприємства «Національна вугільна компанія» було прийнято ще 6 грудня 2017 року, але оприлюднено тільки зараз. Компанія створюється в межах реалізації Концепції реформування і розвитку вугільної промисловості України на період до 2020 р. Утворюється вона шляхом реорганізації (приєднання) низки держпідприємств вугільної галузі.
У Кабміні вважають, що створення єдиної юридичної особи дозволить оптимізувати структуру вугледобувних підприємств, сконцентрувати трудові та матеріальні ресурси, при цьому досягнувши їх високої ефективності, а також забезпечить публічність і прозорість роботи вуглепрому. Крім того, таке рішення повинно дозволити почати процес реформування вугільної галузі шляхом оптимізації непрофільних активів вуглевидобувних підприємств і прискорення темпів підготовки шахт до приватизації.

До складу компанії увійде 19 держпідприємств, в тому числі Південнодонбаське N1, Шахта ім.Сургая, Селідоввугілля, Торецкуголь, Мірноградуголь, Первомайськвугілля, Волиньвугілля, Львіввугілля, Нововолинський ремонтно-механічний завод, Дондіпроуглемаш, Юждіпрошахт, Днепродіпрошахт, Углеінновація, УкрНІІпроект, ДЕРЖАВНОГО НДІ організації та механізації шахтного будівництва, Дирекція з будівництва об'єктів, Передпускова дирекція шахти N10 Нововлинская, Укршахтгідрозахист, Укрвуглереструктуризація.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини