Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В уряді обіцяють підтримку виробникам спеціалізованої дорожньої техніки

9 лютого 2018, 12:45
160
0
Реклама

Мінекономрозвитку розглядає можливості підтримки вітчизняних виробників спеціалізованої дорожньої техніки. Зокрема, пропонується механізм, що дозволяє стимулювати оновлення виробничих потужностей дорожніх організацій за рахунок часткової компенсації їм вартості придбаної техніки. Також передбачається повернення відсотків по кредитах на придбання такого устаткування. Покупець самостійно вирішуватиме, яку техніку і коли купувати, вибираючи із затвердженого Кабміном списку виробників.

У Мінекономрозвитку підкреслили, що фінансування цієї ініціативи може проводитися із засобів Дорожнього фонду. Крім того, є розрахунок на те, що завдяки новим стимулам вдасться залучити іноземних інвесторів для створення спільних підприємств в галузі.

"Масштабне будівництво доріг вимагає великої кількості техніки. У України є виробничі потужності як мінімум для 15 груп цього устаткування. Тому ми пропонуємо направити близько 500 млн гривен державної допомоги, щоб організації змогли модернізувати свої потужності і наростити виробництво" - сказав міністр Степан Кубив.

Пропозиції Мінекономрозвитку будуть відображені в проекті постанови уряду про механізм стимулювання забезпечення підприємств дорожньої галузі і комунального господарства спеціалізованою дорожньою технікою. Його разом з міністерством розроблять "Укравтодор", державні банки і представники бізнесу.

Нагадаємо, будівництво і утримання доріг, а також порядок формування і розподілу державного Дорожнього фонду регулюється Законом "Про джерела фінансування дорожнього господарства".

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини