Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк обіцяє надання послуг по Єдиному договору

5 лютого 2018, 10:44
171
0
Реклама

НБУ повідомив про те, що договірні відносини з новими клієнтами з 1 березня будуть встановлюватися шляхом їх приєднання до Публічної пропозиції на укладення Єдиного договору банківського обслуговування та надання інших послуг Нацбанком.
Регулятор оголосив публічну пропозицію послуг, зокрема:
- із касового обслуговування банків у гривні;
- із касового обслуговування ліквідаторів банків у гривні.
В Нацбанку пообіцяли, що обслуговування в межах єдиного договору дозволить банкам не укладати відповідні окремі угоди з кожним підрозділом грошового обігу в регіоні або з Центральним сховищем. Крім того, фінустанови зможуть самостійно обирати підрозділ грошового обігу, де буде здійснюватися касове обслуговування банку і його філій. Також, вони зможуть подавати заявки до обраного підрозділу грошового обігу для забезпечення своїх філій готівкою і здавання надлишків.
Це передбачено змінами від 25.01.2018 в Інструкції про ведення касових операцій банками в Україні, що набувають чинності 1 березня. З публічною пропозицією і умовами надання послуг можна ознайомитися на сайті НБУ. Публічна пропозиція набирає чинності для банку з дня підписання ним заяви про приєднання до умов єдиного договору, якщо інше не передбачено умовами договору або зазначеною заявою, і діє до його розірвання або до дня офіційного відкликання Нацбанком (через свій сайт) публічної пропозиції.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини