Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держгеокадастр не зможе одноосібно розпоряджатися землею

1 лютого 2018, 10:03
210
0
Реклама

Кабмін схвалив розпорядження, яка позбавляє структури Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру права одноосібно приймати рішення щодо розпорядження землями за межами населених пунктів - без згоди об'єднаних територіальних громад.
Прем'єр пообіцяв жорстко реагувати на порушення цього припису, пригрозивши кримінальною відповідальністю і позбавленням посад. Згідно з рішенням Уряду, прийнятого 31 січня, передачу землі Держгеокадастр буде погоджувати з ОТГ. При цьому в Кабміні пообіцяли вже з лютого розпочати процес передачі землі за межами населених пунктів у власність ОТГ.
У зв'язку з цим не втрачає актуальності питання юридичного та фізичного контролю землевласниками над своїми наділами. Правовий статус такого майна можна відстежувати шляхом звернення до реєстру нерухомості, причому найзручніше контролювати зміни в електронному режимі. Таку можливість надає спеціальний сервіс SMS-Маяк, запущений на технічній базі «ЛІГА:ЗАКОН». З його допомогою про зміни в реєстрі нерухомості можна оперативно дізнатися SMS-повідомленням, електронним листом, а також повідомленням в кабінеті користувача.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини