Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Уряді готують проведення національної нормативної оцінки земель

31 січня 2018, 11:32
166
0
Реклама

На 2018 рік Законом про держбюджет заплановано проведення загальнонаціональної (всеукраїнської) нормативної грошової оцінки земель сільгосппризначення. Затвердити порядок проведення і прийняти відповідне рішення має Уряд. На виконання цього припису Мінагрополітики і Держгеокадастр розробили й оприлюднили 30 січня проект урядової постанови про проведення такої оцінки. Зауваження та пропозиції до документа приймаються протягом місяця з дня оприлюднення.

Проект постанови містить Порядок проведення загальнонаціональної (всеукраїнської) нормативної грошової оцінки земель сільгосппризначення, а також зміни у низці нормативно-правових актів забезпечувального характеру (що стосуються технічних і бюджетних питань). Документ спрямований на забезпечення практичної реалізації чинної Методики оцінки і на оновлення застарілих даних нормативної грошової оцінки одночасно на території всієї країни. Крім того, реалізація проекту постанови повинна забезпечити наповнення Державного земельного кадастру відомостями про нормативну грошову оцінку (крім земель населених пунктів).

Чиновники розраховують, що таким чином органи місцевого самоврядування отримають актуальну базу для визначення розміру плати за землю без необхідності залучення коштів бюджету або власників і землекористувачів. Крім того, буде значно скорочено час на підготовку до продажу на земельних торгах прав оренди земельних ділянок.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини