Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Новий законопроект урегулює питання зайнятості іноземних громадян та осіб без громадянства

29 січня 2018, 12:01
164
0
Реклама

25 січня до Верховної Ради подано депутатський законопроект № 7529, який передбачає внесення змін до Закону «Про зайнятість населення». Потреба в коригуванні виникла після того, як у травні 2017 року було прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення бар'єрів для залучення іноземних інвестицій» і з'явилися розбіжності з чинним законодавством.

Нововведення чекають роботодавців, які працевлаштовують іноземних громадян та осіб без громадянства. Зокрема, помінялися вимоги до розміру мінімальної заробітної плати. Так, працівникам громадських об'єднань, благодійних організацій та освітніх закладів необхідно буде сплачувати п'ять прожиткових мінімумів, працівникам усіх інших сфер діяльності - десять.

Так само врегульовано багато питань, пов'язаних з отриманням, продовженням строку дії та відміни дозволу на роботу. Наприклад, запропоновано змінити перелік документів для продовження дії дозволу. Тепер роботодавцеві необхідно буде подавати, у тому числі, копію проекту трудового договору. Чітко прописано норму про те, що для документів іноземною мовою потрібен нотаріально посвідчений переклад.

З'явиться ще одна причина, за якою організації може бути відмовлено в отриманні, продовженні строку дії та внесенні змін до діючого дозволу на роботу: якщо відсутня інформація про сплату єдиного внеску в Державному реєстрі загальнообов'язкового державного соціального страхування. Рішення про відмову у видачі можна буде оскаржити в суді або в Мінсоцполітики, а рішення про відмову в продовженні строку дії та скасування - тільки в Мінсоцполітики.

Важливим нововведенням є те, що роботодавець зможе подавати всі документи в електронному вигляді через Єдиний державний портал адміністративних послуг.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини