Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підготовлено спрощення земельно-реєстраційних процедур

24 січня 2018, 17:51
171
0
Реклама

Цілком можливо, що вже скоро подати заяву про держреєстрацію землі можна буде в електронному вигляді незалежно від місця розташування ділянки (за принципом екстериторіальності). Це нововведення, а також багато інших передбачено проектом масштабних змін у Порядку ведення Державного земельного кадастру, оприлюдненим 17 січня на сайті Мінагрополітики.

Крім електронних заяв, проект передбачає можливість отримання викопіювання в режимі онлайн з можливістю її роздрукування з власного комп'ютера. Також землевпорядники зможуть самостійно знаходити недоліки в електронних документах до їх подання реєстраторам - за рахунок надання можливості сертифікованим інженерам-землевпорядникам проводити попередню перевірку електронних документів. Крім того, якщо проект змін буде затверджено, з'явиться можливість організувати онлайн-моніторинг усіх видів заяв, що обробляються в Державному земельному кадастрі (це дасть можливість заявникові контролювати стан готовності необхідних документів і можливості їх отримання).

Зміни порушили і «паперове» питання - чиновники запропонували скоротити кількість форм заяв щодо обмежень у використанні земель до однієї. А зменшити корупційні ризики має уточнення підстав для відмови у внесенні відомостей до кадастру.

Розробники проекту змін вважають, що запропоновані заходи зменшать час на надання відповідних адмінпослуг, скоротять кількість відмов і створять більш сприятливі бізнес-умови. Подати пропозиції та зауваження до проекту можна протягом місяця з дня його оприлюднення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини