Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підготовлено проект реформи топографо-геодезичної діяльності

24 січня 2018, 10:29
244
0
Реклама

На сайтах Держгеокадастру та Мінагрополітики 18 січня оприлюднено проект нової редакції Закону «Про топографо-геодезичну і картографічну діяльність».

Новий закон підготовлено з метою гармонізації галузевого законодавства з європейськими нормами, а також адаптації до стандартів ISO щодо якості та формату обміну геопросторовими даними. Крім того, на думку чиновників, переважна більшість чинних нормативно-правових актів орієнтовані на застосування технологій, що вже не використовуються або потребують роботи в комплексі з новітніми технологіями.
Згідно з проектом закону модернізація державної геодезичної мережі і системи відбуватиметься, зокрема, за рахунок того, що топографо-геодезичні та картографічні роботи здійснюватимуться з урахуванням міжнародних, державних і місцевих систем геодезичного відліку. Державну систему геодезичного відліку та порядок використання міжнародних систем установить Кабмін.
Геодезичні, супутникові, нівелірні і гравіметричні дані, отримані в результаті геодезичної та картографічної діяльності, вноситимуться до банку геодезичних даних.
Проектом закону заплановано ствеорення державного фонду геопросторових даних і таких же відомчих фондів. Крім того, запропоновано новий порядок сертифікації інженерів-геодезистів, реєстрації апаратури супутникових радіонавігаційних систем, а також оновлене саморегулювання в сфері топографо-геодезичної і картографічної діяльності.
Зауваження та пропозиції до проекту закону відомства приймають протягом місяця з моменту оприлюднення документа.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини