Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Готуються нові зміни до регулювання судової експертизи

22 січня 2018, 10:13
219
0
Реклама

З березня 2017 року у Верховній Раді знаходиться депутатський законопроект № 6264 зі змінами до Закону «Про судову експертизу». Майже рік велося обговорення документа представниками професії. Тепер ініціатор законопроекту готовий подати його повторно до Парламенту вже на початку лютого.

Так, 10 січня відбулася чергова зустріч, на якій обговорювалися питання формування самоврядування судових експертів. Було додано новий розділ до існуючого законопроекту. Він передбачає створення Національної асоціації судових експертів України, яка об'єднуватиме всіх без винятку представників професії, які працюють на законних підставах. Асоціація виконуватиме, насамперед, організаційні та представницькі функції.

У складі Асоціації планують створити Експертно-кваліфікаційну комісію. Вона надаватиме допуск до професійної діяльності, оцінюватиме кваліфікацію експертів і необхідність притягнення їх до відповідальності. Крім того, новий розділ передбачає формування Ради судових експертів і З'їзду судових експертів. Останній стане вищим органом самоврядування професійної спільноти.

Нагадаємо, існуючий Закон «Про судову експертизу» був прийнятий у 1994 році і відтоді практично не змінювався. Профільні фахівці вважають, що нововведення матимуть ключове значення для представників галузі, оскільки зрівняють у правах державних і приватних експертів, урегулюють практичні аспекти роботи і, в цілому, сприятимуть проведенню судової реформи.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини