Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Мінфіні вже хочуть, щоб Державна фіскальна служба складалася з двох юросіб

19 січня 2018, 17:35
181
0
Реклама

Попри скасування Урядом Концепції реорганізації ДФС в єдину юрособу, Міністр фінансів Олександр Данилюк пообіцяв продовжувати реформу ДФС. Про це він сказав 19 січня під час години запитань до Уряду в Парламенті. Планується створення двох єдиних юридичних осіб у системі ДФС - для митниці та для податкової служби. За словами чиновника, такий захід потрібний для того, аби прибрати корупцію на місцях і залучити в систему нових людей.

Нагадаємо, 11 січня Кабмін скасував раніше ним же затверджене переформатування системи органів, що реалізують державну податкову та митну політику. Передбачалося створення єдиної юридичної особи, проте потім в Уряді оцінили таке об'єднання як малореальне і недоцільне через необхідність масштабних змін у законодавстві. Реагуючи на критичні повідомлення в ЗМІ стосовно цієї «реформи», вже наступного дня в ДФС звернули увагу на те, що процес перебудови системи управління все одно триває.

Тоді в. о. керівника ДФС Мирослав Продан зазначив, що відповідно до Стратегічних напрямів розвитку до 2020 року метою є створення сервісної служби з якісними контролюючими, адміністративними й інформаційними послугами. Детальніше із стратегічними напрямами роботи ДФС найближчими роками можна ознайомитися в новині «Розмови про реформу управління податкових і митних органів обіцяють продовжувати».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини