Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Схвалено Концепцію розвитку цифрової економіки

19 січня 2018, 10:41
202
0
Реклама

Уряд заявив про курс на перехід від сировинного типу економіки до високотехнологічного виробництва й ефективних процесів за допомогою інформаційних технологій і комунікацій. Це передбачено схваленою 17 січня Концепцією розвитку цифрової економіки і суспільства України на 2018 - 2020 роки і Планом заходів з її реалізації.

Документ визначає пріоритетні завдання на найближчі три роки. Серед цілей - за допомогою проектів державно-приватного партнерства за декілька років досягти територіального покриття широкосмугового Інтернету понад 80 % з подальшими перспективами поширення на всю територію країни. Крім того, Концепція передбачає цифровізацію освітніх процесів і стимулювання цифрових перетворень у системі освіти, медицині, екології, безготівковій економіці, інфраструктурі, громадській безпеці.

Зокрема, чиновники планують стимулювати практику цифрових робочих місць - віртуальних еквівалентів фізичних для підвищеної ефективності працівників і створення сприятливіших умов праці. Крім того, готується оновлення Державного класифікатора професій з метою введення туди цифрових видів діяльності.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини