Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав Закон про безпечність та гігієну кормів

18 січня 2018, 14:39
372
0
Реклама

16 січня Президент підписав Закон «Про безпечність та гігієну кормів», прийнятий Парламентом 21 грудня 2017 р. на базі законопроекту № 2845. Документ регулює ринок кормів, кормових добавок і преміксів згідно із стандартами законодавства ЄС. Постійно діючі процедури, засновані на принципах системи аналізу небезпечних чинників і контролю в критичних точках (НАССР), мають бути повністю розроблені, впроваджені та введені в дію протягом двох років з дня опублікування нового закону.

Закон визначає правові й організаційні засади виробництва та обігу кормів, регулює відносини між органами виконавчої влади й операторами ринку кормів. Зокрема, визначено основні принципи держконтролю, врегульовано реєстраційні питання щодо виробничих потужностей, встановлено відповідальність за порушення законодавства про корми (штрафи - від 3 до 75 мінімальних зарплат).

Закон вводитиметься в дію поетапно: він набирає чинності через 2 роки з дня його опублікування, а вимоги до маркування й упаковки кормів стануть обов'язковими через 3 роки із зазначеного моменту. Крім того, до дати опублікування закону прив'язано набрання чинності змінами щодо експлуатаційного дозволу та прийняття рішення про визнання еквівалентності з укладенням договору про співпрацю.

Виробникам і реалізаторам продукції важливо врахувати, що корми, які не відповідають вимогам нового закону (крім вимог до маркування та фасування), можуть бути в обігу до закінчення мінімального строку зберігання, але не більше трьох років з дня набрання чинності новим законом.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини