Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк роз'яснив інформацію про створення власної криптовалюти

15 січня 2018, 09:01
314
0
Реклама

НБУ дав офіційний коментар із приводу поширюваної в ЗМІ інформації про те, що він планує створити власну криптовалюту. У Нацбанку уточнили, що вивчають можливість запровадження електронної гривні на основі технології блокчейн, а не власної криптовалюти. При цьому розглядається широкий спектр можливостей застосування сучасних інноваційних технологій у перспективі, зокрема у межах проекту Cashless еconomy.

Чиновники зауважили, що наприкінці 2016 р. було розпочато дослідницький проект щодо можливого впровадження е-гривні - національної валюти на основі технології блокчейн, що дає змогу мінімізувати трансакційні витрати на переказ грошей між учасниками платіжного ринку та максимально прискорити такі трансакції. Робота в цьому напрямі триває.

Нагадаємо, необхідність у такому роз'ясненні Нацбанку виникла у зв'язку з тим, що 11 січня на засіданні Національного координаційного центру кібербезпеки було повідомлено про роботу НБУ над питанням доцільності випуску власної криптовалюти. Втім, з офіційного коментарю регулятора з цього приводу (по суті - спростування) так і не стало зрозуміло, у чому полягатиме відмінність е-гривні на технології блокчейн від класичної криптовалюти.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини