Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономрозвитку пропонує до 2020 року забезпечити повсюдне встановлення POS-терміналів

12 січня 2018, 17:25
204
0
Реклама

На сайті Мінекономрозвитку винесено на громадське обговорення проект вимог до суб'єктів господарювання з приймання електронних платіжних засобів на сплату за продані ними товари (надані послуги).

Документ передбачає вимогу для всіх господарюючих суб'єктів, які реалізують товари або послуги (у тому числі дистанційним способом), забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків з використанням електронних платіжних засобів за допомогою платіжних пристроїв чи сервісів. Граничні строки виконання цього припису залежать від системи оподаткування, на якій працюють господарюючі суб'єкти(для єдинників на другій і третій групі додатковими параметрами стануть розмір торговельної площі та тип населеного пункту). Згідно з проектом повсюдне встановлення електронних платіжних пристроїв має відбутися до початку 2020 року.

Розрахунки готівкою понад встановлену Нацбанком граничну суму для фізосіб мають здійснюватися виключно у безготівковій формі. При цьому передбачається можливість спільного користування платіжним пристроєм з іншими суб'єктами господарювання за умови забезпечення роздільного обліку операцій. Відповідний контроль здійснюватимуть ДФС і Держпродспоживслужба.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини