Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держава обіцяє серйозно взятися за легалізацію криптовалют

11 січня 2018, 17:31
194
0
Реклама

Схоже на те, що пробуксування законопроектів про криптовалюту не означає, що це питання не буде вирішено на державному рівні. Цілком можливо - вже в найближчому майбутньому. Одним із приводів для оптимізму прибічників розвитку цієї технології розрахунків може стати сьогоднішнє засідання Національного координаційного центру кібербезпеки під головуванням Секретаря РНБО Олександра Турчинова, де одним з головних питань були криптовалюти та проблеми, пов'язані з їх неконтрольованим обігом.

Представники Нацбанку, СБУ та Національної поліції повідомили позицію фінрегулятора та правоохоронців про те, що відсутність зовнішнього та внутрішнього контролю за обігом криптовалют та анонімність розрахунків створюють потенційні передумови для їх використання з метою легалізації грошових коштів, одержаних злочинним шляхом, оплати заборонених до вільного обігу товарів і дає додаткову можливість фінансування тероризму.

За словами О. Турчинова, подальше відсторонення держави від цього питання та правовий вакуум на ринку криптовалют через відсутність нормативної бази створюють загрози для економіки та безпеки держави.

У зв'язку з цим Центр доручив уповноваженим органам влади створити робочу групу з напрацювання нормативно-правових пропозицій щодо регулювання цього питання, а саме визначення:

- держрегулятора та порядку функціонування ринку криптовалют;

- порядку проведення моніторингу трансакцій з використанням криптовалют та ідентифікації суб'єктів криптовалютних операцій;

- порядку оподаткування доходів від здійснення криптовалютних операцій;

- порядку доступу правоохоронних органів до даних криптовалютних бірж.

Крім цього, на засіданні Центру стало відомо, що НБУ опрацьовує питання доцільності випуску власної криптовалюти.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини