Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набули чинності рішення про застосування стимулюючого регулювання в нових галузях

11 січня 2018, 11:08
256
0
Реклама

11 січня набрали чинності постанови Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), необхідні для формування на принципах стимулюючого (RAB) регулювання тарифів НЕК «Укренерго» та тарифів на транспортування тепла магістральними та розподільчими мережами.

«Укренерго» здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію об'єднаної енергосистеми країни. Зараз НЕК є державним підприємством, перебуває в підпорядкуванні Міністерства енергетики, але буде перетворена на приватне акціонерне товариство.

Постанови № № 973, 974, 975, 976, 977, 978, 979 і 980 від 27 липня 2017 року формують нормативну базу для переведення «Укренерго» на RAB-регулювання з нормою доходу на рівні 12,5 %. Цей пакет давно очікувався міжнародними організаціями, що активно надають кредити компанії.

Постановами № № 964, 965, 966 і 967 від 27 липня 2017 року затверджуються процедура та порядок формування тарифів на транспортування тепла магістральними та розподільчими мережами. Норму доходу для таких компаній встановлено на рівні 12,5 % для першого регуляторного періоду.

«Ми практично завершили формування нормативної бази, проте необхідно ще працювати спільно з іншими органами влади, щоб повний пакет був готовий. Компанії у сфері теплопостачання - прошу звернути увагу й активізувати роботу по переходу від системи «Витрати+» (яка не мотивує до енергоефективності та залучення інвестицій) до стимулюючого тарифоутворення. Після проведення відкритих слухань конкретними компаніями комісія розглядатиме їх перехід до нового регулювання», - говорив у липні минулого року голова НКРЕКП Дмитро Вовк.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини