Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці нагадали про нові податкові правила ввезення товарів

10 січня 2018, 16:12
208
0
Реклама

ДФС роз'яснила, як з 01.01.2018 застосовуються правила оподаткування операцій, пов'язаних з увезенням товарів у ручній поклажі та в супроводжуваному багажі. Не є об'єктом оподаткування ПДВ такі операції (крім підакцизних товарів та особистих речей), де сумарна фактурна вартість товарів не перевищує еквівалент:

- 1000 євро - через пункти пропуску в аеропортах;

- 500 євро та сумарна вага товарів не перевищує 50 кг, - через інші пункти пропуску, якщо фізична особа - перевізник товару відсутня в Україні більше 24 годин і в'їжджає в країну не частіше одного разу протягом 72 годин. Якщо ці часові норми порушуються, то обмеження вже інше - 50 євро та сумарна вага не більше 50 кг.

Якщо перша норма не виконується, то відповідна операція оподатковується ПДВ, а базою оподаткування буде, як і раніше, частина сумарної фактурної вартості, що перевищує еквівалент 1000 євро, з урахуванням мита, що підлягає оплаті. При цьому якщо дві останні норми не виконуються, то відповідна операція оподатковується ПДВ, а базою оподаткування буде частина сумарної фактурної вартості, що перевищує еквівалент 50 євро, з урахуванням мита.

Це передбачено Законом № 2245-VIII, яким, серед інших змін, також передбачено, що з 1 січня 2019 року можливі тільки три безподаткові та безмитні посилки на адресу одного одержувача (фізособи) на місяць по 150 євро кожна.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини