Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Приєднання до електромереж має послідовно спроститися

10 січня 2018, 09:01
230
0
Реклама

НКРЕКП опублікувала для обговорення проект Методики (порядку) формування плати за приєднання до систем передачі та розподілу. Вона має замінити нині чинну Методику розрахунку плати за приєднання електроустановок до електричних мереж, затверджену постановою НКРЕ від 12.02.2013 № 115.

Стверджується, що метою змін є створення прозорих і недискримінаційних умов визначення плати за приєднання електроустановок замовників до електричних мереж, забезпечення можливості визначення вартості цієї послуги на етапі планування бізнесу, недопущення порушень і зловживань операторами систем передачі та розподілу при визначенні вартості послуг.

Проектом передбачено порядок розрахунку плати за стандартне приєднання (на відстань не більше 300 м), нестандартне і за приєднання електроустановок, призначених для виробництва електричної енергії.

Передбачається, що ставки плати за стандартне приєднання, розраховані згідно з новою Методикою, встановлюватимуть на період з 01.01.2019, на нестандартне - на період з 01.07.2018. Так що у зацікавлених осіб є час підготуватися і в разі потреби спробувати внести зміни до пропонованої Методики.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини