Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Виробникам виробів із какао та шоколаду скоротили поле для маркетингових фантазій

2 січня 2018, 14:31
241
0
Реклама

1 січня набрали чинності Вимоги до продуктів з какао та шоколаду, затверджені наказом Мінагрополітики від 13.04.2016 № 157. Документ вводить в українське правове поле норми ЄС. Він визначає вимоги до написів на упаковці і відповідно до продуктів, що знаходяться під нею.

Зокрема, віднині шоколадом може називатися продукт, що отримується з какао-продуктів і цукру, містить не менше 35 % загальної кількості какао-продуктів у перерахунку на сухі речовини, у тому числі не менше 18 % какао-масла і не менше 14 % знежирених какао-продуктів. Молочний шоколад - продукт, що отримується з какао-продуктів, цукру, молока і молочних продуктів, що містить не менше 25 % какао-продуктів із загальним умістом сухих молочних продуктів не менше 14 %. Білий шоколад - продукт, що містить не менше 20 % какао-масла, не менше 14 % молочних продуктів. Шоколадна цукерка - харчовий продукт, виготовлений з одного або кількох видів шоколаду, за умови, що шоколад складає не менше 25 % його загальної маси. Якщо під час виробництва шоколадних продуктів використовувалися рослинні жири, то на упаковці повинно бути чітко вказано «містить рослинні жири в доповненні до какао-масла».

Коли з моменту прийняття наказу минуло півтора року, «раптом» виявилось, що не всі виробники готові працювати за новими правилами. У Мінагрополітики пішли ним назустріч і підготували проект наказу (його було опубліковано на сайті Міністерства 24 листопада), який пропонував дозволити до 1 липня 2019 року випуск продуктів із какао і шоколаду, що не відповідає всім або окремим положенням Вимог. Але із стадії проекту цей документ з якихось причин так і не вийшов.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини