Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сім перспективних секторів і 20 «країн у фокусі»

27 грудня 2017, 14:57
256
0
Реклама

27 грудня Уряд затвердив Експортну стратегію України: Дорожню карту стратегічного розвитку торгівлі на період 2017 - 2021 років.

Стверджується, що документ відображає спільну позицію уряду та бізнесу стосовно орієнтирів для розвитку торговельних відносин країни, подолання перешкод та використання всіх наявних можливостей з метою розвитку експорту.

Кінцевою метою та основним завданням Стратегії названо перехід до експорту наукомісткої інноваційної продукції для сталого розвитку та успіху України на світових ринках.

Документ формує орієнтири для створення міжнародних ланцюгів доданої вартості, в яких український виробник отримає гідні позиції та вигідні можливості для збільшення виробництва середньо- та високотехнологічної продукції. Перспективними для України секторами названо: інформаційні та комунікативні технології, креативні індустрії, туризм, технічне обслуговування та ремонт повітряних суден, виробництво запчастин для аерокосмічної й авіаційної промисловості, машинобудування, харчову та переробну промисловість.

Також у межах Стратегії затверджено перелік нових перспективних ринків, які зможуть замінити традиційні експортні ринки, доступ на які ускладнено через політичну ситуацію. Зокрема, було визначено топ-20 ринків («ринки у фокусі»), які, за умови вибору правильних форм та інструментів роботи з ними, здатні показати досить швидкі результати. Серед них, крім ЄС (27 країн і Великобританія), - Єгипет, Індія, Білорусь, Грузія, Молдова, Іран, Саудівська Аравія, Китай, Японія, США, Канада, Швейцарія та Бангладеш.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини