Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банкам надано регуляторні послаблення

26 грудня 2017, 12:02
209
0
Реклама

Національний банк відсунув строк підвищення розміру капіталу. Зокрема, найближчий рубіж - 300 млн грн має бути досягнуто не до 11.07.2018, а до 11.07.2020. Відповідне рішення закріплене постановою Правління НБУ № 136 від 21.12.2017, яке набрало чинності 23 грудня.

«Прийняте рішення ґрунтується на детальному аналізі ризиків діяльності банківського сектору: ситуація у фінансовій системі стабілізувалася, а динаміка показників банків є позитивною. Отже, об'єктивні чинники дали змогу без створення додаткових ризиків для фінансової стабільності пом'якшити графік приведення банками мінімального розміру статутного та регуляторного капіталу до встановлених вимог», - зазначено в повідомленні Нацбанку.

Адекватність капіталу невеликих банків нині більш як у два рази перевищує нормативне значення. Крім того, за результатами діагностики якості активних операцій тільки чотири банки з групи невеликих потребували докапіталізації через незадовільну якість кредитного портфелю. Водночас НБУ зазначає, що ключовим завданням для акціонерів і топ-менеджменту невеликих банків віднині мають стати розробка і перегляд бізнес-моделей.

За даними регулятора, станом на 11.12.2017 р. 42 банки мають статутний капітал менше 300 млн грн.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини