Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент схвалив реформування сфери паркування

21 грудня 2017, 18:14
294
0
Реклама

21 грудня Верховна Рада прийняла закон на базі законопроекту № 5364 про реформування сфери паркування транспортних засобів. На цей Закон покладають надії щодо розвитку системи паркування в Україні, зменшення навантаження на вулично-дорожню мережу населених пунктів, поліпшення екологічної ситуації та збільшення бюджетних надходжень.

Значна частина змін торкнулася притягнення до відповідальності автовласників за порушення правил паркування. Закон, серед іншого, передбачає:

- запровадження фото-, відеофіксації правопорушень, у тому числі в автоматичному режимі;

- обов'язкове залишення копії постанови або повідомлення про рішення про притягнення до адмінвідповідальності за порушення, зафіксовані в режимі фото- чи відеозапису, на лобовому склі транспортного засобу;

- визначення підстав звільнення від відповідальності особи, за якою зареєстровано транспортний засіб (зазвичай до відповідальності притягується власник транспортного засобу);

- наділення інспекторів з паркування повноваженнями щодо розгляду справ про адмінправопорушення та здійснення тимчасового затримання транспортного засобу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини