Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розроблено порядок фінансового моніторингу товарних бірж

21 грудня 2017, 13:44
257
0
Реклама

Мінекономрозвитку розробило проекти двох наказів: про затвердження Порядку проведення перевірок суб'єктів первинного фінансового моніторингу та Критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику суб'єкта такого моніторингу бути використаним з метою легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансування тероризму або розповсюдження зброї масового знищення. Ці документи розміщено на сайті Міністерства.

Згідно із законодавством, Мінекономрозвитку здійснює державне регулювання та нагляд у сфері фінмоніторингу щодо товарних та інших бірж, які проводять фінансові операції з товарами. Станом на грудень 2017 року в Єдиному реєстрі з організаційно-правовою формою «товарна біржа» зареєстровано 574 суб'єкти, з них 103 перебувають у процесі припинення. Крім того, у реєстрі зареєстровано 176 відокремлених підрозділів (філій) таких бірж. Усі вони можуть стати об'єктом моніторингу.

Пропонується ризики суб'єктів моніторингу оцінювати за такими критеріями:

- тривалість (строк) здійснення діяльності з організації біржової торгівлі на товарному ринку;

- наявність фактів порушень законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації(відмиванню) доходів;

- наявність відокремлених підрозділів.

За результатами оцінки може бути встановлено низький, середній або високий ризик. Мінекономрозвитку вважає, що нині до першої групи потрапляють 525 об'єктів, до другої - 13, до третьої - 36.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини